Hyvä tietää
Näin käytät peräkärryä
Usein kysyttyä
Tietoa yrityksestä
vuokravaunut.fi

Usein kysyttyä

Perävaunu- ja pakettiautovalikoima

+ Minkä valmistajan perävaunuja valikoimissanne on?
Vuokrauskalustomme koostuu tunnettujen perävaunuvalmistajien malleista. Olemme valinneet mallistomme kunkin perävaunutyypin tärkeimpien ominaisuuksien perusteella. Venetrailereissa käytämme Respon mallistoa, koska se on saavuttanut useita testivoittoja ja on osoittautunut käytettävyydeltään parhaaksi. Isoimmissa katetuissa vaunuissa olemme valinneet Brenderupin (Thule) malliston, koska se erottuu laadullisesti selvästi kilpailijoistaan ja tuottaa vuokraajalle parhaan käyttömukavuuden. Esimerkiksi autotrailereihin tilaamme aina normaalia järeämmän vinssin ja ajosiltojen sijaan koko pohjan. Mallistomme koostuu tällä hetkellä Respon, Brenderupin, Eurowagonin ja Niewiadowin malleista.
 
+ Minkä valmistajan pakettiautoja valikoimissanne on?
Vuokrattavien pakettiautojen mallisto koostuu tällä hetkellä Fordin, Peugeotin ja Opelin eri malleista. Vertaamme autoja uusittaessa jatkuvasti eri malleja muun muassa käytettävyyden ja kilpailukykyisen hinnan mahdollistavan parhaan yhdistelmän löytämiseksi.
 
+ Kuinka uusia vuokrattavat perävaunut ovat?
Vuokravaunut hankitaan aina uutena suoraan tehtaalta ja osa malleista on käyttöömme erikoisvalmistettuja ja lisäominaisuuksilla varustettuja. Kalustoa uusitaan vaihtelevasti eri mallien ja yksilöiden kesken, vuokrausmääristä ja käyttötarkoituksesta riippuen. Keskimääräinen vaihtoväli perävaunuille on neljä vuotta.
 
+ Kuinka uusia vuokrattavat pakettiautot ovat?
Valtaosa pakettiautoista hankitaan uutena suoraan tehtaalta, kaikki automme ovat säännöllisesti huollettuja ja maksimissaan muutaman vuoden vanhoja. Kalustoa uusitaan vaihtelevasti eri mallien ja yksilöiden kesken, vuokrausmääristä ja kunnosta riippuen.
 
+ Onko teillä myynnissä käytettyjä peräkärryjä?
Myymme vuokrauskäytöstä poistettuja vuokravaunuja aina kaluston uusinnan yhteydessä. Voit tiedustella tällä hetkellä myynnissä olevia perävaunuja yhteydenottolomakkeen kautta täältä.
 
+ Kuinka usein huollatte perävaunut?
Jokainen vuokravaunu huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti. Huoltovälit on määritelty käyttömäärien perusteella ja havaitut viat korjataan mahdollisimman pian. Mikäli havaittu vika haittaa vuokraamista (muu kuin pieni esteettinen haitta), perävaunu laitetaan vuokrauskieltoon. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat aina moitteettomassa kunnossa olevan vuokravaunun käyttöönsä.
 
+ Onko venetraileria mahdollista vuokrata talvikaudeksi veneen talvisäilytystä varten?
Vuokraamme osan venetrailereista talvikaudeksi erillisellä kiinteällä vuokraushinnalla. Talvikaudeksi vuokrattavien venetrailereiden määrä vaihtelee vuosittain, joten ole yhteydessä meihin yhteydenottolomakkeen kautta täältä.
 

Varusteet

+ Mitä varusteita peräkärryn mukana tulee?
Jokainen vuokravaunu on varustettu tarvikelaukulla, josta löytyvät mallikohtainen käyttöohje, aisalukon avain, mallikohtaiset kuormaliinat ja sähköpistokkeen adapteri. Venetrailereiden varusteisiin kuuluvat veneliinat ja autotrailereihin järeät kuormausliinat. Tarkemman listauksen mallikohtaisista varusteista löydät jokaisen vuokravaunumallin teknisistä tiedoista täältä.
 
+ Mitä varusteita pakettiautojen mukana tulee?
Jokainen pakettiauto on varustettu kaikella tarpeellisella, jotta pääset autolla sujuvasti liikkeelle. Varusteet vaihtelevat autokohtaisesti, osa autoista on varustettu muun muassa automaattivaihteistoilla, lisälämmittimellä, ilmastoinnilla jne. Lisävarusteet kuten nokkakärryt tai kuormaliinat voit vuokrata erikseen vuokrauksen yhteydessä. Tarkemman listauksen mallikohtaisista teknisistä tiedoista ja varusteista löydät jokaisen automallin osalta täältä.
 
+ Mitä lisävarusteita teiltä on vuokrattavissa?
Vuokraamme paikkakohtaisesti myös valikoiman lisävarusteita, jotka voit varata ajoneuvon vuokrauksen yhteydessä verkkosivuiltamme, tai suoraan vuokrauspaikasta ajoneuvoa noutaessasi. Valikoimassamme on mm. Nokkakärryjä, automaattisia kuormaliinoja ja lisäpeilejä.
 
+ Minulla on autossa ns. vanhan mallinen sähköpistoke. Voiko perävaunun sähköjohdon kytkeä siihen?
Jarruttomissa perävaunuissa on aina ns. vanhan mallinen, eli 7-napainen pistoke. Jarrullisissa perävaunuissa on aina ns. uuden mallinen, eli 13-napainen pistoke. Jokaisen vuokravaunun mukana tulevassa tarvikelaukussa on adapteri, jolla muunnat oman autosi sähköpistokkeen perävaunun valopistokkeeseen sopivaksi. Huomioithan, että mikäli autossasi on 7-napainen pistoke, ei jarrullisen perävaunun peruutusvalo toimi. Tieliikennelaki sallii tällaisen ajoneuvoyhdistelmän kuljettamisen.
 

Peräkärryn käyttö

+ Minkälaisen ajokortin tarvitsen peräkärryn kuljettamiseen?
Perävaunun kuljettamiseen tarvittava ajo-oikeus riippuu veto-autosta, perävaunumallista ja niiden yhdistelmästä. Löydät tarkemmat tiedot ajo-oikeuksista täältä.
 
+ Kuinka suurta perävaunua autollani voi vetää?
Autojen valmistajat ovat määritelleet suurimmat sallitut perävaunujen vetomassat ja ne löytyvät rekisteriotteesta. Löydät tarkemmat tiedot aiheesta täältä.
 
+ Kuinka suurta kuormaa peräkärryllä voi kuljettaa?
Suurin sallittu kuorman paino vaihtelee eri perävaunumallien mukaan. Löydät mallikohtaisen kantavuuden perävaunujen teknisistä tiedoista täältä. Kuorman paino ei saa koskaan ylittää ilmoitettua kantavuutta, koska se voi aiheuttaa perävaunun vaurioitumisen ja vaaratilanteen liikenteessä. Kantavuuden ylittäminen on kielletty tieliikennelaissa.
 
+ Mitä minun tulee huomioida kuorman turvallisessa kuljettamisessa?
Peräkärryn on kuormattava siten, ettei kuorma voi aiheuttaa haittaa tai vaaraa muille henkilöille tai liikenteelle. Löydät tarkemmat tiedot kuormaamisesta täältä.
 
+ Voinko palauttaa vuokraamani perävaunun toiseen vuokrauspaikkaan, josta olen sen vuokrannut?
Vuokravaunu tulee palauttaa samaan vuokrauspaikkaan, josta se on otettu vuokralle. Erityisen pitkissä varauksissa asiasta voidaan sopia erikseen. Kysy tarvittaessa lisätietoa yhteydenottolomakkeen kautta täältä.
 

Pakettiauton vuokraaminen

+ Mitä tulee ottaa huomioon, kun aloitan vuokrauksen?
  1. Tarkasta ajoneuvo mahdollisten vaurioiden osalta ja ilmoita niistä henkilökunnalle ennen liikkeelle lähtemistä
  2. Valokuvaa ajoneuvo ulkoa neljästä kulmasta ja lähetä kuvat varausvahvistuksessa olevan linkin kautta. Säilytä kuvat varmuuden vuoksi myös itselläsi kuukauden ajan

 
+ Mistä löydän ohjeet pakettiauton ajamiseen ja käyttöön liittyen?
  1. Löydät automallikohtaiset pikaohjeet nettisivuiltamme täältä sekä vuokra-auton ovilokerosta tai hansikaslokerosta
  2. Laajemmat auton käyttöohjeet löydät vuokra-auton hansikaslokerosta

 
+ Mitä tulee ottaa huomioon, kun lopetan vuokrauksen ja palautan pakettiauton?
  1. Poista irtoroskat, tyhjät pullot sekä siivoa mahdolliset isommat tahrat sisätiloista
  2. Tankkaa auton polttoainetankki täyteen. Löydät oikean polttoaineen tankin korkista tai avaimenperästä
  3. Valokuvaa ajoneuvo kuten vuokrauksen alussa ulkoa neljästä kulmasta ja lähetä kuvat varausvahvistuksessa olevan linkin kautta. Säilytä kuvat varmuuden vuoksi myös itselläsi kuukauden ajan
  4. Ilmoitathan henkilökunnalle kaikista mahdollisista vaurioista tai vahingoista

 

Maksaminen

+ Mitä maksutapoja voin käyttää vuokrauksen maksamiseen?
Vuokraus maksetaan vuokrauspaikassa perävaunua noudettaessa. Maksutapoina käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.
 

Ongelma- ja vahinkotilanteet

+ Miten toimin, jos vuokratun ajoneuvon kanssa tapahtuu onnettomuus?
Estä aina ensin lisävahinkojen syntyminen, suojaa ja auta loukkaantuneita ihmisiä. Ole tarvittaessa yhteydessä yleiseen hätänumeroon 112 ja noudata viranomaisten ohjeita. Täyttäkää onnettomuuden osallisten kesken vakuutusyhtiön vahinkoilmoitus. Löydät vahinkoilmoituksen myös täältä.

Ole yhteydessä vuokrauspaikkaan ja ilmoita tilanteesta jatkotoimenpiteistä sopiaksesi. Löydät vuokrauspaikan yhteystiedot vuokrasopimuksesta sekä täältä.
 
+ Miten toimin, jos perävaunun kanssa on teknisiä ongelmia?
Ole yhteydessä vuokrauspaikkaan ja ilmoita havaituista ongelmista jatkotoimenpiteiden sopimista varten. Löydät vuokrauspaikan yhteystiedot vuokrasopimuksesta sekä täältä.

Kun palautat vuokravaunun, ilmoita vuokrauspaikalle aina havaitsemistasi vioista, jotta vika voidaan korjata ennen seuraavaa vuokrausta. Jos vahinko on syntynyt vuokraajan virheestä tai huolimattomuudesta, veloitamme varaosien ja korjauksen hinnan.
 
+ Miten toimin, jos pakettiauton kanssa on teknisiä ongelmia?
Punaisen moottorivian varoitusvalon syttyessä, pysäytä auto turvallisesti, mutta viipymättä ja sammuta virta. Ajaminen voi aiheuttaa moottorin vikavalon palaessa merkittävästi suuremmat vauriot. Löydät auton käyttöohjeet hansikaslokerosta. Tutustu niihin ja toimi aina eri vikatilanteissa auton käyttöohjeiden mukaisesti.

Mikäli et saa ratkaistua ongelmaasi auton ohjekirjan avulla, ole yhteydessä vuokrauspaikkaan puhelimitse, vuokrauspaikan aukioloaikojen puitteissa. Löydät vuokrauspaikan yhteystiedot vuokrasopimuksesta sekä täältä.
 
+ Mitä, jos tankkaan vahingossa väärää polttoainetta?
Jos vahingossa tankkasit pakettiautoon väärää polttoainetta, älä kytke autoon virtaa päälle moottorivaurioiden ehkäisemiseksi. Älä käynnistä moottoria. Ole yhteydessä vuokrauspaikkaan, löydät vuokrauspaikan yhteystiedot vuokrasopimuksesta sekä täältä.

Kun palautat vuokravaunun, ilmoita vuokrauspaikalle aina havaitsemistasi vioista, jotta vika voidaan korjata ennen seuraavaa vuokrausta. Jos vahinko on syntynyt vuokraajan virheestä tai huolimattomuudesta, veloitamme varaosien ja korjauksen hinnan.
 

Vakuutus ja omavastuu

+ Kuinka suuri omavastuu vuokraamassani perävaunussa on?
Asiakkaan omavastuu vahingoista on 600 €. Omavastuun voi puolittaa tai poistaa kokonaan ennen vuokraamista. Mikäli perävaunun vahingot ovat syntyneet lainsäädännön rikkomisesta, tai vuokranantajan ohjeiden noudattamatta jättämisestä, tai törkeästä huolimattomuudesta, on vuokranantajalla oikeus veloittaa vahingoista aiheutuneet kulut kokonaisuudessaan.
 
+ Kuinka suuri omavastuu vuokraamassani pakettiautossa on?
Asiakkaan omavastuu vahingoista on 2 000 €. Omavastuun voi vähentää useassa eri portaassa aina 300 € saakka. Mikäli ajoneuvon vahingot ovat syntyneet lainsäädännön rikkomisesta, tai vuokranantajan ohjeiden noudattamatta jättämisestä, tai törkeästä huolimattomuudesta, on vuokranantajalla oikeus veloittaa vahingoista aiheutuneet kulut kokonaisuudessaan.
 
+ Kattaako perävaunun vakuutus vetoautoon tai toiseen ajoneuvoon kohdistuneet vahingot?
Liikennevahingon sattuessa vakuutusyhtiö päättää tapauskohtaisesti vetoautoon ja toiseen ajoneuvoon kohdistuneiden vaurioiden korvaamisesta. Muista täyttää onnettomuustilanteessa aina vahinkoilmoitus toisen osapuolen kanssa. Löydät vahinkoilmoituksen täältä.
 

Ajoneuvon vieminen ulkomaille

+ Mihin maihin ajoneuvon voi kuljettaa vuokrauksen aikana?
Vuokraamamme ajoneuvot on mahdollista kuljettaa vuokrauksen aikana ulkomaille, mutta siitä tulee sopia vuokranantajan kanssa aina ennen vuokrauksen alkua sekä maksaa lisämaksu. Alapuolelle on listattu kaikki maat, johon ajoneuvon voi viedä etukäteisluvan kanssa. Ulkomaille vientiin liittyy joitakin maakohtaisia säädöksiä ja vuokrauksen ajaksi mukaan otettavia asiakirjoja. Mikäli haluat viedä vuokravaunun ulkomaille, ole asiasta etukäteen yhteydessä vuokrauspaikkaan tai valitse ulkomaillevientilupa varausta tehdessä. Vuokrauspaikkojen yhteystiedot löydät täältä.

Ajoneuvon saa etukäteen haettavan luvan ja lisämaksun kanssa viedä seuraaviin maihin: Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia, Liettua.
 
+ Liittyykö ajoneuvon viemiseen ulkomaille muita asioita, joita tulisi ottaa huomioon?
Muista aina varmistaa ajantasainen lainsäädäntö ja muut paikalliset vaatimukset niissä maissa, joissa aiot käyttää vuokrattua ajoneuvoa. Vuokravaunut.fi ei vastaa vuokrattavan ajoneuvon vastaavuudesta ulkomaiden lainsäädäntöön, tai mahdollisesti vaadittaviin lisävarusteisiin.
 
+ Liittyykö talvirenkaisiin erityissäädöksiä, jos peräkärryn vie ulkomaille?
Suomen tieliikennelaki ei edellytä talvirenkaiden käyttöä, mikäli matka suuntautuu ulkomaille tai sieltä Suomeen.
 

Vuokravaunut.fi sivusto

+ Mitä, jos haluan pidentää vuokrausaikaa?
Mikäli haluat pidentää alkuperäistä vuokrausaikaa, ole aina yhteydessä vuokrauspaikkaan asian sopimiseksi. Vuokrausaikaa on mahdollista jatkaa, mikäli ajoneuvolle ei ole tehty kyseiselle ajalle uusia varauksia. Vuokrausaikaa pidennettäessä maksat ajoneuvoa palauttaessasi alkuperäisen vuokrauksen ja pidennetyn ajan välisen erotuksen.
 
+ Miten peruutan aikaisemmin tekemäni varauksen?
Voit peruuttaa varauksesi kuluitta 24 tuntia ennen varausta. Löydät peruutuskoodin vuokravahvistuksesta, joka on lähetetty varauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Varauskoodi syötetään vuokravaunut.fi etusivulta löytyvään "peruuta varaus" kohtaan, jonka löydät myös täältä.

Myöhemmin kuin 24 tuntia ennen vuokrauksen alkua tapahtuvissa peruutuksissa vuokranantajalla on oikeus periä 50% vuokrauksen hinnasta ja vuokrauksen alkamishetken jälkeen tapahtuvista peruutuksista, tai peruuttamatta jätetyistä varauksista 100% vuokrauksen hinnasta.
 
+ Voiko sivustolle rekisteröityä?
Voit rekisteröityä vuokravaunut.fi sivustolle täältä. Rekisteröityessäsi järjestelmään luot tunnuksen ja salasanan, joiden avulla voit myöhemmin kirjautua sivustolle. Rekisteröinti helpottaa varausten tekemistä jatkossa, kun yhteystietosi löytyvät kirjautumisen jälkeen valmiina järjestelmästä.
 
+ Tallennatteko antamani henkilötiedot järjestelmäänne?
Käytämme henkilötietojasi varausten ja vuokrausten hallinnoimiseen, sivuston seurantaan sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Katso tarkemmat tiedot henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteestamme täältä.
 
+ Miten voin peruuttaa antamani markkinointiluvan?
Voit lain mukaisesti peruuttaa antamasi suoramarkkinointiluvan ilmoittamalla siitä meille kirjallisesti. Katso tarkemmat tiedot henkilötietojen käsittelystä ja markkinointiluvan peruuttamisesta tietosuojaselosteestamme täältä.
 
+ Mistä voin antaa palautetta palvelustanne?
Haluamme jatkuvasti kehittää palveluamme, joten kaikki palaute on meille erittäin tärkeää. Voit antaa palautetta vuokravaunut.fi palvelusta yhteydenottolomakkeen kautta täältä.